top of page
Writer's pictureNikolas Bodi

Komentář: Jude Bellingham - je media training špatný?


Fotbal nezažil takový media-training za celou dobu své existence.


TNT - Sports, rozhovor s Bellinghamem


Toto je věta, kterou si možná někdo pomyslí, když si poslechne celý jeho rozhovor.

Ale upřímně, pokud jste na to pomysleli, tak asi nevíte co vlastně "media training" znamená.


Jude Bellingham, dvacetiletý fotbalista, který donedávna hrál za Dortmund nyní hraje za diskutabilně největší tým na planetě - Real Madrid. Jeho nová proslulost přináší nejen slávu, ale bohužel i minusy. Jude dostává hodně kriticismu od mnoha různých zdrojů, ale v tuto chvíli míří z jednoho. Jeho interview s TNT Sports po zápase s Manchester City přináší mnoho nových "haterů". A to jenom proto, že mluvil velice inteligentně a s velikou vášní. Na otázky odpovídal velmi bystře a způsobem který nenudil posluchače a diváky.


Je to závan čerstvého vzduchu, mít takového fotbalistu, který reprezentuje Anglii v zahraničí a dokonce i největší tým na světě. V posledních letech vidíme trenéry a hráče, jak vycházejí každý týden po zápasech a odpovídají nudnými, nevýraznými, dokonce robotickými odpověďmi, což je dnešní definice "media-trainingu". Trénují vás, abyste soupeřili s médii, abyste nebyli přichyceni při říkání věcí, které by vás mohli dostat do problému vás a popřípadě váš klub.


Jude Bellingham, je úplný opak těchto hráčů. Sice nemá žádný "media training", ale je schopný projít celým interview bez toho, aniž by řekl jedinou špatnou věc. A z nějakého důvodu lidé na tyto hráče nadávají . Na hráče kteří se umí slovy pěkně ohánět a jsou zdvořilí. Dle mého názoru by je lidé měli spíše respektovat. Hodně fanoušků se ani na rozhovory nedívá, ale pokud by bylo takovýchto hráčů více, tak si myslím, že tento fakt by byl opakem.

11 views0 comments

Comments


bottom of page